BetüL Byn.Moderatör
Mesaj Sayısı : 178 Kayıt tarihi : 10/10/09 Yaş : 40
| Konu: Püf Noktalar... C.tesi Ekim 10, 2009 7:57 pm | |
| Sürahi Parlatmak Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski halini kazanıdrmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte bitrine de sıcak su doldurup sıkı sıkı sallayın.
Sürahi Dibi Temizliği Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız, tertemiz olacaktır.
Çay Kahve Lekesi Çay ve have lekelerini karbonatla silerek çıkartabilirsiniz.
Yastıkların Tozlarını Atmak İçin Divanın üstündeki yastıkları temizlemek istiyorsanız, üstüne temiz ve nemli bir bez örtün.Yarım saat kadar üstünde bırakın.Sonra fön ile sıcak hava vererek iyice kurutun.Kuruduktan sonra yumuşak bir fırçayla iyice fırçalayın.
Etiket İzleri Mutfak eşyalrının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerleine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin.
Tuzlu Su Sebzelerinizi tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin.Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.
Kristalleri Parlatmak Kristallerin ışıl ışıl parlamsı için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın.Göreceksiniz bardaklarınız pırıl pırıl olacaktır.
Karınca Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için karıncaların çıktığı yerlere bir limon kesip koymanız iyi sonuç verecektir.
Sirke Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızn daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz.
Tuz Eğer örtünüze meyve suyu döküldüyse tuz serpin, ilk yıkamada çıkacaktır.(aynı şeyi yağ lekelerinede uygulayabilirsiniz çünkü annem yağ lekesi olduğu zaman üzerine tuz serperdi valla iyi sonuç alırdık biz )
Yumurta Lekesi Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletilmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.
Zeytinyağ Lekesi Zeytinyağ lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerinde gezdirilmlidir.(sonra ekmeği çöpe atmayın küçük lokmalara bölün ve eğer eviniz açık bir albadya pencerenizin önüne koyun kuşlar yiyeceklerdir mutlaka )
Sirke ile Parlatmak Paslanmaz çelikten tencereler zamanla parlaklığını kaybedebilir.Biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın.Sonra yumuşak bir bezi bu ılık sirkeye batırarak iyice ovun.Ama sonra da iyice durulayın.Bir fanila parçasıyla parlatırsınz, çelik tencereniz pırıl pırıl olur.
Umarım yararlı bilgiler yazmışımdır selametle... | |
|
BetüL Byn.Moderatör
Mesaj Sayısı : 178 Kayıt tarihi : 10/10/09 Yaş : 40
| Konu: Geri: Püf Noktalar... C.tesi Ekim 10, 2009 8:00 pm | |
| 1. Hızlı kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayıflamaya karşı direncini arttırır ve giderek kilo vermeniz zorlaşır. Metabolizma alt üst olur.
2. Yapılan yeni araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen kişilerin daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı tespit edilmiştir. 3. Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır. 4. Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız. 5. Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız. 6. Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır. 7. Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir. 8. Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır. 9. Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın. 10. Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın çünkü bir kuru erikte 8 kalori var | |
|