Cok guzel bir kek denemenizde fayda var tam mevsimlik..
2 yumurta (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un ( boza kivaminda olcak ben 1,5 su bardagi koydum)
Kreması için:
3 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
1 su bardağı süt
8 silme yemek kaşığı şeker.
4 yemek kaşığı un
Kibrit kutusu kadar margarin
1 paket vanilya
Keki Islatmak için:
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ya da süt
Üzeri İçin:
Portakal dilimleri, fındık
Yarım paket krem şanti + yarım su bardağı
borcamda pişirirseniz az malzemeye rağmen çok kabarıyor.
Kekin yapılışı:
Öncelikle kek için yumurta ve şeker mikserin yüksek devri ile 3-4 dakika karışım beyazlayana kadar çırpılır. Daha sonra sırasıyla yağ ve süt eklenir. Vanilya, kabartma tozu ve un elekten geçirilerek karışıma eklenir. En son portakal rendesi eklenerek mikserin ayakları ile bir iki çevirilir. Karışım, yağlanmış borcama dökülür, önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (30 dakika kadar) pişirilir. Fırından çıkan sıcak kekin üzeri 1 bardak portakal suyu ya da süt ile ıslatılır.
Kremanın Yapılışı:
Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır ve çırpma teliyle çırpılır. Daha sonra ocağa oturtulur ve koyulaşana kadar orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca altı kapatılır, önce margarin eklenir ve eritilir daha sonra vanilya eklenir. Sos ılındığında ıslak kekin üzerine eşit şekilde dökülür.
Soslu kek soğuyunca, krem şanti ve süt çırpılır. Üzeri arzuya göre süslenir. Afiyet olsun