GuLLerin En GuzeLine Layik Ummet OLma DilegiyLe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


GuLLerin En GuzeLine Layik Ummet OLma DilegiyLe
 
Rv BlogHomeAnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Portakal mevsim keki..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
HaZaN

HaZaN


Mesaj Sayısı : 13
Kayıt tarihi : 09/04/13

Portakal mevsim keki.. Empty
MesajKonu: Portakal mevsim keki..   Portakal mevsim keki.. EmptySalı Nis. 09, 2013 11:02 am



Portakal mevsim keki.. Imagefin




Cok guzel bir kek denemenizde fayda var tam mevsimlik..

2 yumurta (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un ( boza kivaminda olcak ben 1,5 su bardagi koydum)

Kreması için:
3 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
1 su bardağı süt
8 silme yemek kaşığı şeker.
4 yemek kaşığı un
Kibrit kutusu kadar margarin
1 paket vanilya

Keki Islatmak için:
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ya da süt

Üzeri İçin:
Portakal dilimleri, fındık
Yarım paket krem şanti + yarım su bardağı

borcamda pişirirseniz az malzemeye rağmen çok kabarıyor.


Kekin yapılışı:
Öncelikle kek için yumurta ve şeker mikserin yüksek devri ile 3-4 dakika karışım beyazlayana kadar çırpılır. Daha sonra sırasıyla yağ ve süt eklenir. Vanilya, kabartma tozu ve un elekten geçirilerek karışıma eklenir. En son portakal rendesi eklenerek mikserin ayakları ile bir iki çevirilir. Karışım, yağlanmış borcama dökülür, önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (30 dakika kadar) pişirilir. Fırından çıkan sıcak kekin üzeri 1 bardak portakal suyu ya da süt ile ıslatılır.

Kremanın Yapılışı:
Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır ve çırpma teliyle çırpılır. Daha sonra ocağa oturtulur ve koyulaşana kadar orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca altı kapatılır, önce margarin eklenir ve eritilir daha sonra vanilya eklenir. Sos ılındığında ıslak kekin üzerine eşit şekilde dökülür.

Soslu kek soğuyunca, krem şanti ve süt çırpılır. Üzeri
arzuya göre süslenir
. A
fiy
et olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Portakal mevsim keki..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Dört Mevsim Sabır...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GuLLerin En GuzeLine Layik Ummet OLma DilegiyLe :: `·.¸¸.·´´¯`··._.· (BayaNLar iÇin PayLaşım Bölümü) `·.¸¸.·´´¯`··._.· :: Yemek & Mutfak-
Buraya geçin: